17 tane doyurucu yiyecekler ( sattmacher) bu doyurucu yeyecekler normal ölcülerde yenirse ponslarina göre yenir, doyana kadar yerseniz et süt ürünleri ve baklagiller 3 pons yemis oluyorz.
Ekmek ve diger yiyeceklerse 4 pons yemis oluyoruz
(3 ponsluk yiyecekler)
1.krem peynir 0,5% yagli ( Frischekäse 0,5%)
2.Yagsiz dogal yogurt ( Magermichjogurt)
3. yagsiz lamne peyniri ( margarquark)
4. balik ve deniz ürünleri
5,tonbaligi kendi suyunda
6.tavukgögsü
7. son baligi
8. yagsiz tavuk eti
9. yagsiz kuzu eti
10. yagsiz dana eti
11. baklagiller
(4ponsluk yiyecekler)
12. patates
13. makarna cesitleri volkorn olmasi dahada iyi
14.( hafenflocken, Getreideflocken, vorzugsweise Vollkornflokken)
15. Müsli (basis-Früchtemüsli) ohne zusatz von zucker)
16. siyah ekmek (schwarzbrot, pumpernickel)
17. pirinc cesitleri
mesela:
120g makarnada 2 pons vardir , doyanakadar yerseniz sadece 4 pons yemis olursunuz.
veyada 250g Yagsiz yogurt 1,5 ponsdur siz doyanakadar yemek istiyorsaniz sadece 3 pons hesap ediyorsunuz
Tavuk gögsü 120g 2 pons doyanakadar yiyin 3 pons.
siyah ekmegin 2 diliminde 3 pons vardir doyanakadar yerseniz 4 pons.
Bu verdigim misaller sadece yagsiz ve sossuz pisirilirse, sos yag eklenirse tabiki onlarinda ponslari hesap edilmelidir.
anlamadiginiz olursa mutlaka sorun cünkü ben bunlari almancadan türkceye ceviriyorum yanlislarim olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder