21 Ekim 2011 Cuma

Dikkatli olun

1. Ölçüleri asla göz kararı yapmayın. Zeytinyağı şeker ve peynir ölçülerindeki en ufak bir sapma günün kalori hesabını alt üst eder.

2. Yemekleri tatlandırmak için bir çay kaşığı sirke limon hardal soya sosu ve ketçap kullanabilirsiniz. Fesleğen maydanoz nane gibi otlar da şişmanlatmadan tat verir.

3. Asla ayakta veya hareket halindeyken yemek yemeyin. Sofrayı kurup rahatça oturup ve acele etmeden yemeklerinizi bitirin.

4. Aniden canınız yemek mi çekti? Hemen tuzağa düşmeyin. Önce gerçekten karnınızın acıkıp acıkmadığını kendinize sorun. Eğer yeme isteğinin stresten sinirden kaynaklandığını fark ederseniz gevşemeye çalışın. Sevdiğiniz birine telefon edin yürüyüşe çıkın ya da iş yerindeyseniz bir arkadaşınızla sohbet edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder