23 Ekim 2011 Pazar

Patatesli ispanak corba


Patatesli ispanak corbasi 4 porsionluk/ 1,25 puanlik

1 Kahvekasigi sivi yag
1 sogan
2 dis sarimsak
250g patates (yaklasik 2 ortaboy)
850 ml sebze bulyon
150ml yagsiz süt
250 g ispanalk
tuz,karabiber, mukatceviz-tozu

sogan ile sarimsagi ufak dograyin sivi yagda kavurun, icine rastgele dogranmis patatesleri katip bulyonuda ilave edip haslayin. yumsamis patateslerin icinede ispanaklari koyup bi 5 dk daha haslayin, sonra blender den gecirin. ardindan sütü ve baharatlarida katip bi 5 dk daha tikirdatin...

istenilirse bir kasik yogurtlada servis edilebilinir... puanini unutmamak sartiyla... ozaman 1,5 puana geliyor. ben demin yaptim....


diger ülkelerde varmi bilmiyorumama almanyadakiler icin... yarim paket Rahmspinatda alabiliriz, puani ayni ... icindeki kremanin ve bulyonun yagi yetiyor.... sadece yag katmiyoruz, soganla sarimsagi bulyonla hasliyoruz. ben böyle yaptim ve cok güzel oldu....

afiyet bal seker olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder