14 Mayıs 2012 Pazartesi

Yesil cay ile zayiflama;)


Çoğu insan kahvaltılarında ve gündelik yaşamında siyah çayı tercih eder. Oysa siyah çaya göre daha faydalı olan yeşil çayı pek tercih etmez. Yeşil çay içerdiği kateşin maddesi ile kansere ve bir çok hastalığa karşı vücudun savunma mekanizmasını arttırır.

Kateşin isimli madde özellikle kadınlarda meme kanserine karşı etkisinin araştırmalar tarafından ortaya konulup doktorlar tarafından da şiddetle tavsiye edilen bir madde. Kateşin yeşil çay içinde yüksek oranda bulumakta. Bu madde ayrıca fazla kilo alımına da engellemekte. Alınan besinlerin yağa dönüştürülerek depo edilmesini engellediği için düzenli yeşil çay içen insanlarda yağ kütlesi ideal seviyede kalmakta.

Yeşil çayın etkileri saymakla bitmez. Kanserli hücrelerin gelişimini engellemesinden, vücutta fazla yağ depolanmasını engellemesine kadar daha bir çok etkisi vardır. Yeşil çay kan damarlarını güçlendirirken ağız kokusunu da engeller. Bunun yanında tansiyonu düzenlemeyede yardımcı olur. Alzheimer ve Parkinson gibi ileri yaşlarda görülen hastalıkları engeller. Damar sertliği, migren gibi hastalıklara da iyi gelir.

Bu denli mucizevi etkilere sahip bitki çayını öğünleriniz arasına katarak sağlıklı bir yaşamın kapısını açabilirsiniz. Özellikle yağlarından şikayetçi, obezite sorunu yaşayan hastalar için önerilen yeşil çayı aktarlardan alabilirsiniz. Her sabah kahvaltılarda siyah çay içmek yerine yeşil çayı deneyebilirsiniz. Bu sayede çok daha sağlıklı ve dirençli bir yaşama sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder